terug naar sggz.nl

over sggz

SGGZ biedt aan mensen in de leeftijd van 18+ jaar met verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek: behandeling en/of begeleiding, onderzoek, diagnostiek en advies. Dit kan zowel ambulant als klinisch.  De behandeling vindt uitsluitend in multidisciplinair verband plaats.

vacatures

GEZOCHT

GZ psycholoog/Psychotherapeut (16-24 uur)

 

Organisatie

 

SGGZ Verslavingszorg is een kleinschalige verslavingszorg instelling te Apeldoorn. SGGZ biedt mensen met verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek behandeling, onderzoek, diagnostiek en advies. Dit kan plaatsvinden in een deeltijdbehandeling en tijdens een kortdurende opname maar ook in een avond of ambulante behandeling. De behandeling vindt uitsluitend in multidisciplinair verband plaats.

 

Vanaf dag één wordt direct tijd besteed aan sociaal maatschappelijk herstel (wonen, werk, financiën en sociale contacten). Ook betrekt SGGZ ouders, (ex) partners en kinderen bij de behandeling.

 

De visie van SGGZ verslavingszorg is gebaseerd op twee fundamentele principes. Hierin onderscheidt ze zich van andere instellingen voor verslavingszorg. Het eerste fundament is dat SGGZ de verslaving primair als een sociaal proces ziet waarbij de verslaafde iemand is die in de kern naar een veilige hechtingsrelatie (attachment) verlangt (Panksepp, Solms). Deze zienswijze is duidelijk anders dan die welke verslaving ziet als een proces waarbij de verslaafde met zijn gebruik naar een zintuiglijke beloning (plezier/lust) zoekt.

 

Het tweede fundament is dat SGGZ de kwaliteit van de therapeutische relatie ziet als het meest werkzame bestanddeel in de totale behandeling.

 

Wie zoeken wij?

 

We zijn per 1 februari 2019 op zoek naar een ervaren GZ-psycholoog/psychotherapeut voor 16-24 uur per week,

 in eerste instantie voor 8 maanden.

 

Doel van de functie

 

Het doel van de functie is het verrichten van diagnostiek en psychotherapeutische groepsbehandeling van volwassen patiënten in met name de (klinische) deeltijd behandeling. Je maakt deel uit van een multidisciplinaire team wat bestaat uit ervaren (BIG-geregistreerde) professionals.

Je behandelt patiënten met ernstige verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek en geeft groepspsychotherapie. De patiënten ervaren gedurende langere tijd psychische problemen (o.a. stemming, angst en laag zelfbeeld) waarbij eerdere hulpverlening onvoldoende heeft geholpen. Er is sprake van herhalingspatronen die ervoor zorgen dat er problemen zijn in bijvoorbeeld intieme relaties, op werk en/ of opleiding. De populatie kenmerkt zich door patiënten met diagnosen binnen het B en C cluster, samen met diverse stoornissen op As I. Samen met klinisch psychologen/psychotherapeuten, GZ psychologen, basis psychologen, sociotherapeuten, persoonlijk begeleiders, vaktherapeuten, een sport coach en de psychiater vorm je het multidisciplinaire team. Binnen de verschillende therapievormen wordt interdisciplinair gewerkt. Dat houdt in dat je bepaalde therapievormen samen met een sociotherapeut verzorgt, maar

 dat er ook therapievormen zijn waarin je samen met een psychotherapeut, (GZ) psycholoog  of vaktherapeut

een groep leidt.

 

Plaats in de organisatie

 

Je valt onder de directe verantwoordelijkheid van het Hoofd Behandeling van het behandelteam.

Kerntaken, competenties en verantwoordelijkheden

Je doet intakes, indiceert en verricht psychodiagnostisch onderzoek, stelt behandelplannen op en geeft uitvoering aan groepspsychotherapeutische behandelingen binnen met name de specialistische GGZ. Voorts lever je een actieve inbreng in patiëntbesprekingen, intervisiebijeenkomsten en werkoverleggen.

Daarnaast help je mee aan het verder ontwikkelen en innoveren van een geïntegreerd behandelaanbod, geef je werkbegeleiding aan collega’s en ben je betrokken bij de BIG opleidingen.

 

Functie-eisen

 

Wij zoeken een collega met een grote mate van zelfstandigheid die dynamisch, flexibel, stressbestendig en enthousiast is.Je werkt integratief en maakt daarbij gebruik van verschillende therapeutische denkkaders als  psycho-dynamisch, leertheoretisch, client-centered, systemisch, IMH, medisch-biologisch en maakt op eclectische wijze gebruik van verschillende behandelingsmethodieken (o.a. MBT en schematherapie). Je verricht  intakes, onderzoek en behandelingen binnen met name de specialistische GGZ. Voorts lever je een actieve inbreng in patiëntbesprekingen, intervisiebijeenkomsten en werkoverleggen. Professionaliteit staat bij jou hoog in het vaandel en voortdurende kwaliteitsverbetering en een zelfkritische blik zijn voor jou een vanzelfsprekendheid.

Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren. Je bent in staat om te functioneren in, en onderschrijft het belang van een marktgerichte en resultaatgerichte instelling in de GGZ.  Je werkt vraaggericht, op maat, en met een hoge mate van patiëntvriendelijkheid.

• Je hebt relevante werkervaring en een BIG registratie tot GZ-psycholoog en/of Psychotherapeut

• Je hebt affiniteit met verslavingszorg en kijkt verder dan de verslavingsproblematiek

• Je hebt affiniteit met patiënten met ernstige persoonlijkheidsproblematiek

• Je hebt kennis van (complexe) psychopathologie

• Je bent bereid een avond te werken

• Je kunt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag overleggen

 

Beloning

 

Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens CAO GGZ.

 

Opleiden staat bij SGGZ hoog in het vaandel. Op dit moment lopen er verschillende opleidingstrajecten, zoals de GZ opleiding en de opleiding tot psychotherapeut.

 

Solliciteren

 

Denk je dat jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie? Dan maken we graag kennis met je. Stuur ons je sollicitatiebrief en cv naar sanne@sggz.nl of per post naar SGGZ, Vosselmanstraat 2, 7311 CL Apeldoorn. Graag voor 15 november reageren. Bel voor meer informatie met Sanne Voets, via tel.: 055-8434895.

 

 

GEZOCHT:

Psychiater (16 uur)

 

Organisatie

SGGZ verslavingszorg biedt aan mensen in de leeftijd van 18-65 jaar met verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek: behandeling en/of begeleiding, onderzoek, diagnostiek en advies. Dit kan plaatsvinden in een deeltijdbehandeling en tijdens kortdurende opname. De behandeling vindt vrijwel uitsluitend in multidisciplinair verband plaats.

 

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar een psychotherapeutisch denkend psychiater, die affiniteit met verslaving heeft, voor 16 uur per week (in loondienst).

 

De functie

De hoofdtaak van de psychiater is het behandelen van volwassenen met verslavingsproblematiek. U maakt deel uit van het multidisciplinaire team en werkt samen met ervaren professionals. Als psychiater en regiebehandelaar bent u verantwoordelijk voor de kwaliteit en zorgvuldige uitvoering van het behandelproces van individuele behandeltrajecten. Daarnaast stelt u diagnoses en indicaties volgens het behandelbeleid. Bij de functie hoort een telefonische achterwacht (er is ook een voorwacht).

 

SGGZ biedt ook avondbehandeling en ambulante behandeling. De psychiater is regiebehandelaar van de avond en ambulante behandeling. Het geniet daarom de voorkeur dat de psychiater ook op maandagavond in te roosteren is.

 

Visie

De visie van SGGZ verslavingszorg is gebaseerd op twee fundamentele principes. Hierin onderscheidt ze zich van andere instellingen voor verslavingszorg. Het eerste fundament is dat SGGZ de verslaving primair als een sociaal proces ziet waarbij de verslaafde iemand is die in de kern naar een veilige hechtingsrelatie (attachment) verlangt (Panksepp, Solms). Deze zienswijze is duidelijk anders dan die welke verslaving ziet als een proces waarbij de verslaafde met zijn gebruik naar een zintuiglijke beloning (plezier/lust) zoekt. Het tweede fundament is dat SGGZ de kwaliteit van de therapeutische relatie ziet als het meest werkzame bestanddeel in de totale behandeling.

 

Gezien de verslavingsgevoeligheid, ook voor medicatie, is het beleid om minimaal farmaco voor te schrijven.
Patiënten krijgen bij een externe partij de detox en starten daarna meteen met de behandeling.

 

Desgewenst kunt u onze volledige visie en beleid op het gebied van medicatie toegezonden krijgen.

 

Solliciteren

U kunt solliciteren door een mail te sturen onze bestuurder Kim Lieuwen via kim@sggz.nl. Bent u geïnteresseerd in de functie, maar wenst u meer informatie? Ook dan kunt u contact opnemen met Kim Lieuwen, via kim@sggz.nl of bel naar 06-34234280.

 

Beloning

De functie is afhankelijk van opleiding en ervaring en is ingedeeld in Salarisschaal Medisch Specialisten volgens de CAO-GGZ.

 

 

VOSSELMANSTRAAT 2

7311 CL  APELDOORN

T: (085) 4011 461

E: INFO@SGGZ.NL OF AANMELDEN@SGGZ.NL

W: WWW.SGGZ.NL

 

KVK: 54596459

AGB: 22/220741

download hier een

routebeschrijving

Submitting Form...

Dank, we nemen snel contact op.

Form received.

© SGGZ 2018